In vervolg op onze vorige berichten: sessie 18 november afgelast en potentiele data volgende bijeenkomst platform jeugd.

Dank voor alle reacties terug op het vorige bericht. Ik heb niet van iedereen reacties binnen, maar voldoende om te constateren dat 16 december een voorkeursdatum is. De agendacommissie heeft afgelopen donderdag overlegd. Ofschoon altijd lastig te voorspellen lijkt het dat de maatregelen in het kader van Corona nog wel een aantal maanden duren. Een herstart van de competitie – laat staan wat uitgebreidere toernooien – lijken onwaarschijnlijk in het eerste kwartaal. Dat betekent dat we de komende maanden als verenigingen vooral op onszelf zijn aangewezen als het gaat om behoud van leden, enthousiasme van de kinderen en vrijwilligers. Tegelijkertijd horen we hier en daar ook berichten van groei van jeugdleden ondanks (of misschien wel dankzij) de huidige situatie.

We hebben de agenda zo samengesteld dat we vooral focussen op in stand houden van de gezamenlijke contacten en delen van info. Hiermee houden we het enthousiasme vast in afwachting van de fase dat de kinderen ook tussen de verenigingen weer met elkaar kunnen spelen. Daarbij gaan we proberen de techniek zo goed mogelijk te benutten door online zowel plenair als in groepjes (van 3 of 4 personen) te overleggen. Dat is voor ons ook nog een beetje spannend, maar gaat vast lukken.

Agenda

We starten om 20.00 uur, de agenda is als volgt;

 1. Opening in plenaire sessie met uitleg voor de avond
 2. Eerste sessie in groepjes
 3. Plenaire sessie met de uitkomsten uit de groepjes vanuit de sessies
 4. Tweede sessie in groepjes
 5. Plenaire sessie met de uitkomsten uit de groepjes vanuit de sessies
 6. Rondvraag
 7. Sluiting

We streven naar afronding rond 21.30 uur, beetje afhankelijk van de input en de werking van de techniek.

Tijdens de sessies komen de volgende vragen aan bod:

Sessie 1

 • Wat zijn ervaringen vanaf het moment van stopzetten competitie ?
 • Lukte het de jeugdleden te behouden ?
 • Zijn de spelers van de competitie teams nog lid en gemotiveerd voor herstart als dat weer kan en mag ?

Sessie 2

 • Wissel tips en ideeën uit om kinderen de komende maanden enthousiast te houden.
 • Zijn er tips en ideeën om jeugd leden te werven (met name op vlak van startende jeugdleden) ?

Aanmelden

Aanmelden voor de vergadering: Omdat we online vergaderen moeten we van tevoren weten wie deel wil nemen. We maken gebruik van Microsoft Teams, hopelijk bij de meesten van jullie bekend. Meerdere deelnemers per vereniging kan uiteraard. Graag jullie aanmelding per mail bij voorkeur uiterlijk dinsdagavond. Ik stuur jullie dan in de loop van woensdag een link voor deelname.

Ik hoop op een mooie opkomst. We proberen er een leuke en positieve avond met elkaar van te maken.

Met vriendelijke groet,.
Misja Heller

Platform Jeugd NTTB-Midden Notulen vergadering 23 september 2020