Zoals ieder jaar gebruikelijk verzorgt SHOT Soest na de herfstvakantie diverse gymlessen voor een aantal basisscholen in Soest. Dit doen ze samen met partner MJ Tafeltennis.

Clinics

Dinsdag 26 oktober was de eerste dag met clinics, de tweede dag van de clinics was maandag 15 november. SHOT verzorgde samen met MJ Tafeltennis mooie gymlessen en ze zagen vele enthousiaste leerlingen.

PingPongPower

Aansluitend op de clinics is SHOT gestart met een nieuwe serie PingPongPower. Hun traditionele manier om kinderen spelenderwijs te laten kennis maken met tafeltennis en met de vereniging. Terugkerend thema is dat kinderen een eigen stempelkaart krijgen waarmee ze kunnen sparen voor een eigen batje.

Nieuw: schuiftafeltennis voor leeftijd vanaf 5 jaar

Wat dit jaar nieuw was ten opzichte van andere jaren, is dat SHOT zich nadrukkelijker richt op kinderen vanaf de leeftijd vanaf 5 jaar. Hiervoor doen ze mee aan de pilot schuiftafeltennis vanuit de NTTB. Schuiftafeltennis is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de motorische vaardigheden om de bal in de lucht te houden en te slaan op jonge leeftijd vaak nog niet voldoende ontwikkeld zijn. Schuiftafeltennis is eenvoudiger omdat je de bal over de tafel schuift en is daarmee een leuke manier om kennis te maken met tafeltennis (en met de vereniging).  Een opstap naar echt tafeltennissen!

Nieuwe jeugdleden

De PingPongPower-serie heeft SHOT op 18 december, net voor de lockdown, op een leuke manier kunnen afsluiten. De kinderen hebben hun batje gekregen en SHOT heeft ook weer een aantal nieuwe jeugdleden erbij!

Tekst en foto’s: René de Gier

Mede mogelijk gemaakt door:

Subsidie Werving Opvang Behoud afdeling Midden 2021