Mick de Vette heeft zijn afdelingstitel weer terug. De Hoevelaker was de laatste winnaar voordat de coronacrisis uitbrak. Toen de afdelingskampioenschappen vorig jaar juni weer werden gehouden, moest Mick noodgedwongen verstek laten gaan. Nu onttroonde hij de jonge Teun Salentijn.

Beide kampioenen troffen elkaar dit jaar al in de kwartfinale. Dat kwam doordat Mick zich in de voorronde liet verrassen door Marco Langerak (VTV), zijn enige verliespartij deze dag. Teun, net 16 gewonnen, liet in een spannende partij winstkansen onbenut in de 4e game, waarna hij in de 5e mentaal gebroken was: 11-1.

Doordat ex-titelhouder John van Spengen zich ’s ochtends wegens ziekte had afgemeld, ontstonden er in het onderste gedeelte van het schema kansen voor outsiders. De jeugdige Denis Dimitrov (SVE) trok daar profijt van. Na zijn nipte overwinning op Jannes van Bragt (VTV) stoomde hij door naar de finale ten koste van clubgenoot Rens Boer. In de andere halve finale wist Mick zijn teamgenoot Arnoud Meijer met 3-1 te verslaan.

In de eindstrijd had Denis in de 1e en 3e game weinig in te brengen tegen Mick. Linkspoot Dimitrov verzuimde in de 2e op 10-8 een opgelegde kans te verzilveren, waarna het pleit snel was beslecht: 11-3, 12-10, 11-4.

Mick pakte de ’dubbel’ door samen met Arnoud Meijer het VTV-duo Marco Langerak en Caspar Veenboer kansloos te laten. In de halve finale hadden ze geen kind aan de titelhouders Teun Salentijn en Lars Banning (Hilversum).

In de damesklasse waren er zowaar 6 inschrijvingen en konden er 2 driekampen met een heuse finale worden gespeeld. Titelverdedigster Angelique van den Bosch redde het niet. En jeugdkampioen Anouk van den Boom evenmin. Rosa Bosselaar ging dit jaar met de grote wisselbeker naar huis.

Bij de Afdelingskampioenschappen senioren waren dit jaar opvallend veel inschrijvingen. Kwamen er vorig weekend al 78 deelnemers in actie in de lagere klassen, vandaag was het toernooi met 85 spelers zo goed als volgeboekt. Op 22 tafels werden meer dan 300 partijen afgewerkt. Een teken dat de Afdelingskampioenschappen na corona weer helemaal terug zijn.

Toernooileider Fred Visser kon na een vlekkeloos verlopen dag begin van de avond de prijzen laten uitreiken door bondsvertegenwoordiger Gerard van Giessen. Die kon de vraag ‘Bestaat de Afdeling Midden eigenlijk nog wel?’ met ‘ja’ beantwoorden. Onthoofd weliswaar, zonder bestuur, en zonder formele zeggenschap. In het ‘stadhouderloze tijdperk’ is de NTTB er niet in geslaagd de nieuwe structuur naadloos te laten aansluiten op de oude. Het machtsvacuüm zal de tafeltennissers van Midden niet deren. Zij beginnen binnenkort gewoon aan de voorjaarscompetitie.
Natuurlijk werd na afloop de traditionele groepsfoto gemaakt.

Prijswinnaars AK Senioren 14 januari 2023

Enkelklasse 1 Winnaarsronde
1. Mick de Vette (TTV Hilversum)
2. Denis Dimitrov (SVE)

Enkelklasse 1 Troostronde
1. Rick Bakker (TTV Hilversum)
2. Lars Banning (TTV Hilversum)

Enkelklasse 2 Winnaarsronde
1. Sam Groenewoud (VTV)
2. Jeroen Vonk (Almeerspin)

Enkelklasse 2 Troostronde
1. Dennis South (SHOT)
2. Falco van Os (HTV)

Enkelklasse 3 Winnaarsronde
1. Noah Colmsee (TTV Bijmaat)
2. Danny Hilhorst (Shot)

Enkelklasse 3 Troostronde
1. Thom Bleeker (Hoogland)
2. Rob Keur (Almeerspin)

Damesklasse
1. Rosa Bosselaar (TTV Hilversum)
2. Anouk van den Boom (Hoogland)

Dubbelklasse 1
1. Arnoud Meijer / Mick de Vette (TTV Hilversum)
2. Marco Langerak / Caspar Veenboer (VTV)

Dubbelklasse 2
1. Tim Becx / Ferdinand Tischer (SVE)
2.Israel Bartelink Groeneveld / David van der Zwan (TTV Hilversum / Rega)