Na twee coronajaren kon er voor het eerst sinds 2020 weer een volledige AK worden georganiseerd in het tweede en derde weekend van januari. Evenals voorgaande edities is de organisatie van het vierdaagse evenement in handen van TTV Hilversum, in samenwerking met de Afdeling Midden.

De lagere senioren beten op 14 januari het spits af. Ondanks een flink aantal afmeldingen verschenen er maar liefst 78 spelers aan de start. Een teken dat de AK na een aantal magere jaren weer volop in de belangsteling staat. Was om 9.30 uur bij aanvang van de dubbels nog de vraag wie het meest wakker was, gaandeweg kwamen de meesten goed op dreef en werden er op de 22 tafels in beide zalen van het Hilversumse Tafeltenniscentrum als vanouds fanatiek gestreden om de prijzen. Waarbij de gezellige sfeer en de onderlinge band die veel tafeltennissers nu eenmaal hebben, voor extra spelvreugde zorgde.

Toernooileider Duco Lieste had vooraf al vele uren werk verzet om alle aan- en afmeldingen te verwerken en de toernooischema’s in elkaar te zetten. De toernooileider hield het speelschema nauwlettend in de gaten, terwijl assistent Oleksii Shabrov de NTTB Toernooiplanner voorzag van verse uitslagen. Vrijwel volgens tijdschema konden om 17.00 uur vrijwel alle finales aanvangen en een half uur later vond de prijsuitreiking plaats.

Daarin bleek dat de prijzen keurig waren verdeeld over 10 verschillende verenigingen. De organisatoren kregen luid applaus, waarna diverse deelnemers lieten weten dat ze volgend jaar zeker weer van de partij zijn. Traditiegetrouw gingen alle prijswinnaars de zaal in voor de groepsfoto.

Prijswinnaars AK Senioren 14 januari 2023

Enkelklasse 4 Winnaarsronde
1. Coen Drijfhout (HTTC)
2. Johan Mulder (TTV Hilversum)

Enkelklasse 4 Troostronde
1. Max jonkers (SVE)
2. Pieter de Vries (Almeerspin)

Enkelklasse 5 Winnaarsronde
1. Bas lemmerzaal (WIK)
2.Kavinder Chand (Almeerspin)

Enkelklasse 5 Troostronde
1. Eddie de Goede (ZTTV)
2. Leander Korver (Hilversum)

Enkelklasse 6 Winnaarsronde
1. Hille de Graaf (Elan)
2.Denise van Kreuningen (Veenland)

Enkelklasse 6 Troostronde
1. Peter Bruggink (Bijmaat)
2. Sander Toonen (SVE)

Dubbelklasse 3 
1. Ronald Verleun / Sylvester van Ramele (WIK)
2. Robert en Rutger van de Vuurst (Bunshot)

Dubbelklasse 4 
1. Anton Kuijer (Hilversum) / Yannick Coquereau (Veenland)
2. Hille en Remco de Graaf (Elan)