Op vrijdagavond 9 december 2022 tijdens een ontmoeting van veel afdelingsfunctionarissen heeft Flip Valero een onderscheiding gekregen als Lid van Verdienste van de Afdeling Midden. Joop van Raaij, voorzitter van de Commissie Onderscheidingen, reikte de onderscheiding aan Flip uit. Flip heeft als vrijwilliger voor de Afdeling Midden bijzondere bijdragen geleverd op bestuurlijk en organisatorisch-technisch gebied.  Flip heeft langdurig én kwalitatief goede uitvoering gegeven aan diverse functies binnen de Afdeling Midden van de NTTB.

Flip Valero was AB-lid van de Afdeling Midden van de NTTB van 2012 tot 2017. Daarna bleef hij nog een jaar voorzitter van de jeugdcommissie. Flip is al vele jaren organisator van de afdelingstrainingen, van de jeugdcup en van de bekercompetitie. Mede door hem zijn er goede trainers beschikbaar voor de afdelingstrainingen en zijn er veel deelnemers. Flip treedt ook vaak op als coach van jeugdteams en jeugdspelers.

Flip heeft veel passie voor de tafeltennissport, hij is zeer enthousiast bij het uitvoeren van zijn taken, is zeer betrokken en heeft veel aandacht voor de sociale aspecten. Bij de AB-vergaderingen nam hij steevast iets lekkers mee voor iedereen. De bezoekers van de afdelingstrainingen ontvangt hij met koffie en iets erbij. Bij de jeugdcup is hij befaamd om zijn bolderkar om hiermee alle deelnemers van de afdeling Midden goed te verzorgen.

Samenvattend, Flip heeft al een lange tijd een belangrijk aandeel in de ontwikkeling en de promotie van tafeltennis in de Afdeling Midden, zowel op bestuurlijk als op organisatorisch-technisch niveau. We hopen dat Flip zich ook na de reorganisatie zal blijven inzetten binnen toekomstige regio- en/of landelijke commissies binnen de NTTB.