Beste wedstrijdsecretaris,

Naar aanleiding van de extra ALV van afgelopen woensdag hierbij een update betreffende de najaarscompetitie 2020.

Op de ALV van 19 augustus 2020 is de onderstaande wijziging van het afdelingscompetitiereglement aangenomen (artikel 28, lid 5):
Vanaf 1 september 2020 zal, in verband met Covid-19, in competitiewedstrijden in senioren-competities geen dubbelspel worden gespeeld. Competitiewedstrijden van 10 sets in senioren-competities bestaan vanaf deze datum uit 9 sets. In competitiewedstrijden van 5 sets in seniorencompetities wordt het dubbel vervangen door een vijfde set. In deze vijfde set wordt elke game gespeeld door andere spelers uit beide teams, in de volgorde: 1e game a-x, 2e game b-y, 3e game b-x, eventuele 4e game a-y, eventuele 5e game spelers naar eigen keuze uit [ab]-[xy]. Deze bepaling geldt tot het moment dat het Afdelingsbestuur besluit tot opheffing ervan. In dat geval zal vanaf de start van de eerstvolgende competitie het dubbelspel in de seniorencompetities weer worden gespeeld.

 
Kort samengevat vervalt dus het dubbel in de TRIO-competitie en zal er in de DUO-competitie i.p.v. het dubbel een vervangende wedstrijd worden gespeeld.
Deze vervangende wedstrijd is eigenlijk een kopie van het wedstrijdschema, maar dan steeds één game. De 5e game wordt gespeeld door spelers naar eigen keuze, die aan de enkelpartijen hebben meegedaan. Het is verder niet mogelijk een 3e speler in te zetten voor deze variant en wij vragen iedereen alleen voor de eerste game eventueel langer dan een minuut in te spelen

Afsluitend willen wij alle clubs, teams en spelers nogmaals vragen om je aan de coronamaatregelen die gelden bij de thuisclub te houden. Daarbij roepen wij ook alle clubs op om het betreffende coronaprotocol   actief  te communiceren met de bezoekende teams, denk hierbij aan publiceren op de site of mailen voorafgaand aan een competitiewedstrijd. Zorg dus dat je niet voor verrassingen komt te staan als er bijvoorbeeld geen toeschouwers welkom zijn of de kleedkamers zijn gesloten.

Gaarne de bovenstaande informatie met al uw competitiespelers delen. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
Rens Boer &  Antwan Wiegerinck
Competitieleiding Senioren afdeling Midden