In december heeft Microsoft een wijziging doorgevoerd om zogeheten scamming en phishing via email tegen te gaan. De wijziging die is doorgevoerd heeft consequenties voor ons als emailgebruikers en dragen bij aan een veiliger systeemgebruik met betrekking tot email.

De belangrijkste consequentie voor ons is dat het automatisch doorsturen (forwards) naar adressen buiten de organisatie is geblokkeerd. Onze systeembeheerders hebben dit nu nog tijdelijk weten te ‘overrulen’, nadat was geconstateerd dat alle forwards waren geblokkeerd. Het zal echter niet lang duren voor dit geheel niet meer mogelijk is én vanuit veiligheidsoogpunt is het onwenselijk.

Op dit moment maken vrij veel commissies (zowel landelijk als bij de afdelingen) gebruik van deze optie om mail aan een @tafeltennis of @nttb-Afdeling -emailadres door te sturen naar één of meerdere privé emailadressen. Vanuit het bondsbureau proberen we alle forwards te inventariseren en stellen we een aanpassing voor, voordat deze straks definitief niet meer werken.

Doorsturen naar een ander @tafeltennis of @nttb-Afdelings -emailadres blijft bijvoorbeeld wél mogelijk. Individuele functionarissen krijgen een eigen @tafeltennis of @nttb-Afdelings -mailaccount, met een gratis Microsoft Office licentie en een webmailomgeving. Commissies krijgen een gezamenlijke mailbox waarop door één of meerdere commissieleden kan worden ingelogd. Daarin kan één of alle commissieleden de mail behandelen en desgewenst alsnog doorsturen naar (privé) emailadressen van andere commissieleden.

Meer informatie hierover volgt.