Rapportage ‘Gevolgen coronacrisis voor sportverenigingen’ (Mulier onderzoek) gereed
NOC*NSF heeft in een persbericht laten weten dat de resultaten uit het Mulier onderzoek, welke in opdracht van NOC*NSF en in afstemming met de Vereniging Sport en Gemeenten en het ministerie van VWS is gedaan, zijn gepubliceerd. Het onderzoek gaat in op de gevolgen van de beperkende maatregelen in het verband met het coronavirus voor sportverenigingen. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn:

  • 10 procent van de sportverenigingen voelt zich bij sluiting van de sportaccommodatie op korte termijn (tot de zomer) in haar voortbestaan bedreigd.
  • Ongeveer een kwart van de sportverenigingen in Nederland geeft aan dat noodmaatregelen, hulp of ondersteuning essentieel zijn om als vereniging de coronacrisis te kunnen overleven.
  • Twee op de tien verenigingen (vooral verenigingen met hogere (vaste) lasten) in Nederland hebben behoefte aan andere dan de bestaande ondersteuning om de vereniging overeind te houden zoals het opschorten of tegemoetkomen van huurverplichtingen.
  • Twee op de drie verenigingen geven aan vertrouwen te hebben in de veerkracht van de vereniging om de gevolgen van de coronacrisis te overleven.

 

Klik hier voor de rapportage: ‘Gevolgen coronacrisis voor sportverenigingen. Onderzoek naar de gevolgen van de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus’.