In opdracht van het ministerie van VWS en in afstemming met de VSG en NOC*NSF houdt Mulier voor de tweede maal een peiling onder verenigingen naar de gevolgen van de Coronacrisis. De resultaten uit het eerste onderzoek zijn hier te bekijken. 

(Update: de termijn om de vragenlijst in te vullen is vanwege de aangescherpte maatregelen verlengd naar 28 oktober)

Deze peiling helpt ons om te zien in hoeverre de compenserende maatregelen voor de sport en het algemene noodpakket volstaan en welke eventuele aanvullende maatregelen er nodig zijn. De resultaten van dit onderzoek worden door VWS betrokken bij de voorbereiding van de begrotingsbehandeling Sport in de Tweede Kamer. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk verenigingen de vragenlijst invullen. Dit invultijd bedraagt zo’n 20 minuten en verenigingen hebben tot 11 28 oktober de kans om de vragenlijst in te vullen (max. 1 per vereniging).

Doe ook mee!
Samen met NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, en het ministerie van VWS zijn we benieuwd naar de financiële gevolgen voor uw sportvereniging en de ervaringen van uw sportvereniging met betrekking tot het sporten in coronatijd, de protocollen en de andere
coronamaatregelen. Hiermee helpt u ons bij het creëren van een beter beeld van de behoeften van sportverenigingen in deze bijzondere tijd. Uw input is van grote waarde.

Omdat de vragenlijst door meerdere partijen wordt uitgezet, kan het zijn dat uw vereniging meerdere keren een uitnodiging voor de vragenlijst ontvangt. Het is de bedoeling dat per vereniging de vragenlijst 1 keer wordt ingevuld. Tijdens het invullen van de vragenlijst kan het handig zijn om enkele
gegevens over de begroting van uw vereniging bij de hand te hebben, omdat wij geïnteresseerd zijn in de financiële gevolgen voor de sportvereniging.

De enquête
De link naar de vragenlijst staat hier. Voor de verenigingen bestaat de mogelijkheid om aan het einde van de vragenlijst aan te geven dat ze een e-mail willen ontvangen met hun antwoorden op de vragen.