De wereldwijde coronacrisis treft ook het tafeltennis. Verschillende events en toernooien zijn al afgelast. De ETTU heeft donderdag 9 april bekendgemaakt dat ook het Europese Jeugd EK vooralsnog niet doorgaat.

Dat toernooi stond eigenlijk gepland van 10 tot en met 19 juli 2020 en zou gespeeld worden in het Kroatische Zagreb. De Europese Tafeltennisbond gaat op zoek naar nieuwe data voor dit toernooi.
Ook Nederlandse spelers zouden afreizen naar het toernooi, dat dus verplaatst wordt.

Jeugdbondscoach Marcel Kraa over de beslissing: “Deze keuze komt niet als een verrassing. De gezondheid van iedereen is het allerbelangrijkste op dit moment. Het is fijn dat er een poging wordt ondernomen om het toernooi alsnog later in het jaar te spelen. Het is wel heel jammer voor de derdejaars junioren dat ze niet kunnen spelen in juli. Dit toernooi is voor hen hét hoogtepunt in hun tijd als jeugdspeler. Hopelijk wordt het toernooi later in het jaar alsnog gespeeld, zodat derdejaars junioren eventueel ook nog de mogelijkheid hebben om deel te nemen gezien zij internationaal gezien nog jeugdspeler zijn tot en met 31 december 2020.”