Het PingPongbaas platform is in februari 2019 gelanceerd door de NTTB in samenwerking met digitaal sportmarketingbureau Sportunity. Met de PingPongbaas app kunnen gebruikers onder andere hun pingpongscores bijhouden, andere spelers uitdagen, speellocaties registreren en deelnemen aan ranglijsten. In de zomer van 2020 is het reserveringssysteem aan het platform toegevoegd.

Reserveringssysteem
Dit reserveringssysteem is bedoeld voor het weer verantwoord beschikbaar stellen van tafels voor leden (en niet-leden) in de coronaperiode. In dit document is alle benodigde informatie voor tafeltennisverenigingen te vinden over dit reserveringssysteem en over de toegevoegde waarde voor verenigingen, ook wanneer het coronavirus niet meer heerst.

De PingPongbaas app is voor iedereen gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Voor meer informatie over het platform kun je terecht op www.pinpongbaas.club of contact met ons opnemen via bazen@pingpongbaas.club.

Webinars
Voor geïnteresseerden verenigingen worden webinars georganiseerd. Het éérstevolgende webinar staat gepland op woensdag 28 oktober om half 8. Tijdens deze webinar nemen wij u mee in alle nieuwe functionaliteiten in het platform, geven we tips & tricks om het platform zo effectief mogelijk te gebruiken en is er ruimte om vragen te stellen.

Meld je hier aan voor het webinar!

Ook is het mogelijk om de eerste twee webinars voor verenigingen terug te kijken:
1e webinar op 17 juni
2e webinar op 19 augustus

Een nieuw verdienmodel voor de club
Er zijn steeds meer ‘ongebonden’ sporters in Nederland die niet (direct) lid willen worden van een club, maar bijvoorbeeld wel graag af en toe een potje willen tafeltennissen. Om hier als vereniging op in te spelen, kun je middels het PingPongbaas reserveringssysteem jullie tafels straks beschikbaar stellen voor verhuur. Een gave en innovatieve manier om nieuwe sporters te verwelkomen en nieuwe inkomsten te genereren! Bijvoorbeeld aan niet-leden die het leuk vinden om eens van de tafeltennissport ‘te proeven’ of die het gezellig vinden om een uurtje met elkaar te spelen en daarna een drankje aan de bar te doen (vooral ná Corona uiteraard…).

Op dit moment zijn we hard aan het werk om het verhuren van tafels mogelijk te maken. Als deze functionaliteit gereed is, dan zullen we verenigingen daar uiteraard over informeren via onze reguliere communicatiekanalen. Wil je alvast meer weten over het verhuren van tafels? Bekijk dan het webinar van 19 augustus terug. Daarin wordt deze functionaliteit uitgebreid behandeld