Ivan Kahn heeft zijn grote opmars in het Internationale jeugdcircuit doorgezet. Na een goede Euro-Minichamps, waar hij 14e werd en een succesvol ETTU kamp, waar hij zo veel indruk maakt dat hij werd uitverkozen voor een Europees trainingsprogramma, liet hij zich weer een keer van zijn beste kant zien. Op de Stiga Masters Minimes in het Belgische Blegny werd hij 3e in een sterk deelnemersveld. De 14 hoogst geklasseerde Europese spelers (met een maximum van 2 per land) van de Euro-Minichamps worden voor dit toernooi uitgenodigd. De 3ee plaats is de hoogste eindklassering ooit van een Nederlander in dit prestigieuze toernooi.

Ivan begon in zijn 7-kamp op zaterdag erg goed. Hij werd onder begeleiding van Boris de Vries gedeeld eerste en verloor alleen van de Fransman Romain Allaire. Vooral de overwinningen op de Tsjech Jan Skalda en de Rus Ivan Romanenko maakten indruk: beiden waren boven hem geëindigd op de Euro-minichamps.

Op zondag werd het eindschema uitgespeeld. In de eerste ronde was de Belg Janssens geen partij voor Ivan (3-0). In de kwartfinale liet Ivan zien ook qua mentaliteit uit het juiste hout te zijn gesneden. Hij kwam 0-2 achter tegen de sterke Fransman Trascu, de nummer 4 van de Euro-Minichamps, maar won uiteindelijk met 3-2. In de halve finale vond hij in de Portugees Tiago Abiodun uiteindelijk zijn meerdere. De winnaar van de Euro-Minichamps versperde Ivan de weg naar de finale. Hij was in het hevige gevecht overtuigend de betere (1-3) en won later ook het goud. In de strijd om de derde plaats tegen de Roemeen Podar pakte Ivan via een laatste krachtsinspanning en een mooie 3-0 overwinning de bronzen medaille.