Van 21 tot 26 juni namen Lynn Schijven, Jitte de Klerk en Faya Vooijs deel aan het Youth Table Tennis World Festival in Györ (Hongarije). Als alternatief voor de Europese Jeugd Kampioenschappen is gekozen om het meisjesteam O15 aan dit toernooi mee te laten doen. Het Youth World Festival is een mooi evenement waar veel meer wedstrijden gespeeld kunnen worden op internationaal niveau.

Faya Vooijs

Teamtoernooi
Nederland startte het toernooi in een poule met het sterke Oekraïne en Hongarije. Tegen deze twee landen kwamen de meisjes tekort en werd verloren met 3-0. Het gecombineerde Duitse/Griekse team werd in de poule wel verslagen. Met twee overwinningen van Jitte en één van Faya werd de eindstand 3-2. Lynn zat ook dichtbij winst, maar greep helaas net mis. Dit leverde uiteindelijk een derde plaats in de poule op, maar geen plaatsing voor het hoofdtoernooi.

Dubbelspel
In de categorie O15 vormden Jitte en Lynn een Nederlands koppel. Faya dubbelde samen met Janaiym Aristanalieva uit Kirgistan. Helaas konden zij geen potten breken. Jitte en Lynn wisten wel een wedstrijd in de poule te winnen en plaatsten zich voor het hoofdtoernooi. Daar werden ze uitgeschakeld door de latere finalisten uit Oezbekistan.

Individueel
Zowel in de O17 als O15 categorie waren de tegenstandsters te sterk. In beide categorieën wist alleen Jitte een overwinning in de poule te behalen maar dat was niet voldoende om verder te spelen in het hoofdtoernooi.

Lynn Schijven

Ervaring
Bondscoach Marcel Kraa blikt terug en geeft aan dat de meiden veel internationale wedstrijden op goed niveau hebben kunnen spelen. “Goed om te zien dat ze een ‘growth mindset’ hebben en meteen wilden én soms ook konden aanpassen om mee te komen. Dat resulteerde in ieder geval in een mooie teamoverwinning. In het individuele toernooi werd het niet meteen omgezet in daadwerkelijk winstpartijen maar de groei was te zien”, aldus Marcel.