Foto bij een krantenartikel uit januari 1998

Cornelis Sluiter is afgelopen week op 73-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Groningen. Hij is jarenlang voorzitter geweest van de topsportcommissie van de Nederlandse Tafeltennisbond en van Tafeltennisvereniging Reflex. 

Als sportbestuurder genoot Cornelis Sluiter van grote bekendheid. Onder zijn voorzitterschap werd de Scheemder tafeltennisvereniging Reflex in 1994 kampioen van Nederland. Coach van Reflex in de gloriejaren was Henk Bakker. Bakker herinnert zich Sluiter als een warm mens. Als collega van Sluiter bij het sloopbedrijf Steenhuis haalde hij hem binnen bij de tafeltennisclub. “Cornelis was een heel goed bestuurder en wist de juiste wegen te bewandelen als het op sponsoren aankwam. Zo konden wij Europacupwedstrijden spelen in bijvoorbeeld Moskou en Boedapest”, zo liet hij weten tegenover RTV Noord.

In die tijd was Sluiter ook voorzitter van de Topsportcommissie van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Die rol vervulde hij tot 1998. Voetbal en biljart waren andere sporten waar hij zich voor inzette. Ook is hij oud-wethouder van de voormalige gemeente Scheemda. Sluiter werd in de jaren ’90 wethouder van de toen pas heringedeelde gemeente Scheemda. Zijn partij vormde een coalitie met de PvdA. Acht jaar was hij wethouder, toen zei hij die functie vaarwel. Zijn agenda bleef goed gevuld. Zo was hij jaren bestuurder van de Rabobank Zuid en Oost Groningen. Bij zijn afscheid, in 2017, kreeg hij een speld met diamanten inzet.

De Nederlandse Tafeltennisbond wenst familie en vrienden sterkte toe met dit verlies.