Calendar

aug
21
za
De Boer maatwerk in keukens TOP20
aug 21 hele dag

In Zoetermeer vindt op 22 augustus een Top 20 toernooi plaats. Vele goede spelers zijn daar aanwezig. Meer details volgen over dit toernooi.

Tafeltennistoernooi bij MTV’14 voor iedereen @ MFC De Tysker in Easterwierrum
aug 21 @ 10:00 – aug 22 @ 15:00

Het MTV OPEN Tafeltennistoernooi duurt voor het eerst twee dagen: zaterdag 21 en zondag 22 augustus. Na het succes van de eerste volgeboekte editie van 2021 heeft de organisatie besloten er ditmaal een volledig weekend van te maken in MFC De Tysker in Easterwierrum!

Tekst: MTV’14 

Van recreanten tot ervaren wedstrijdspelers, van jeugd tot volwassenen en ouderen: iedereen kan op één van beide dagen meedoen nu de corona lockdown eindelijk versoepeld is en we weer onze favoriete tafeltennissport mogen beoefenen. Zaterdag begint het toernooi om 10.00 uur

Op zaterdag komt de jeugd in actie (van recreanten tot leden van de tafeltennisbond), volwassen recreanten en volwassen NTTB-tafeltennissers tot en met het niveau van de eerste klasse. De jeugd en de volwassen recreanten (ouders mogen ook meedoen) beginnen om 10.00 uur en zijn zo rond 12.30 uur klaar.

Om 13.30 starten de maximaal 24 volwassenen die van het niveau vijfde klasse tot en met eerste klasse zijn. Vorig jaar was het uitverkocht met deelnemers uit Friesland, Groningen en Drenthe, dus snel aanmelden is erg verstandig! Inschrijven is via het e-mailadres voorzittermtv14@gmail.com. Deze tafeltennissers zullen zo rond 18.00 klaar zijn met hun toernooi.

Nieuw: divisiespelers op zondag
Nieuw dit jaar is dat de divisiespelers op zondag tegen elkaar gaan tafeltennissen. Vorig jaar was er slechts op één wedstrijdtafel plek voor zes tafeltennissers van dit hoge niveau. Gezien het aantal mensen dat vorig jaar teleurgesteld moest worden omdat het toernooi volgeboekt zat, verwacht MTV’14 bij deze tafeltennissers een flinke opkomst.

Het toernooi begint zondag 22 augustus om 10.00 uur en de spectaculaire finales worden zo rond 15.00 uur verwacht op de snelle houten vloer van MFC De Tysker in Easterwierrum.

Wie volgt tweede divisie-winnaar Arnoud Hofman op?
Al deze toppers zullen graag de opvolger willen worden van tweede divisiespeler Arnoud Hofman van TTV Buitenpost. De hardhitter uit Heerenveen heeft zich al als één van de eersten aangemeld. Wees er dus snel bij met aanmelden, er kunnen zondag maximaal 24 meedoen.

Elke tafeltennisser uit heel Nederland mag meedoen!
Tafeltennissers uit heel (Noord) Nederland zijn welkom, vanaf het niveau Noordelijke divisie tot het allerhoogste niveau. Bij voldoende aanmeldingen kan er zelfs een B- en A-klasse worden ingesteld. Ook hier geldt: wees er snel bij voordat de vier tafels met maximaal 24 spelers volgeboekt zijn! Easterwierrum ligt vlakbij snelweg tussen Heerenveen en Leeuwarden oftewel is super makkelijk te bereiken én heeft gratis parkeerplaatsen.

Lees alle informatie op de website van MTV’14. 

aug
24
di
Paralympics @ Tokyo
aug 24 – sep 5 hele dag

 

Paralympische Spelen 2020
aug 24 – sep 5 hele dag

De Paralympische Spelen van 2020 worden gespeeld van 24 augustus tot en met 5 september 2021. Het toernooi is natuurlijk één jaar uitgesteld vanwege corona.
Meer informatie is te bekijken op de website van de ITTF.

Kelly van Zon doet mee als individuele speelster en het duo Kelly van Zon/Frederique van Hoof doet mee aan het landentoernooi.

aug
26
do
Euro Mini Champ’s @ Complexe Sportif Nelson Mandela
aug 26 – aug 29 hele dag

De tafeltennis Euro Mini Champ’s 2021 worden gehouden in Frankrijk van 27 tot en met 29 augustus. Dit is een toernooi voor Europese tafeltennissers onder de twaalf jaar oud. 

Namens Nederland doen Nyncke de Knegt en Jan Chen mee aan het toernooi. Bert Olofsen gaan mee als coach.
Lees hier alles over het toernooi. 

 

aug
27
vr
EK Teams Stage 1 Heren
aug 27 – aug 29 hele dag

In de eerste ronde van het EK 2021 voor teams komende de Nederlandse mannen in actie. In deze ronde hopen zij zich te plaatsen voor de volgende ronde. IJsland is als ‘C-land’ toegevoegd na loting aan de groep van Nederland en de speeldata zijn voor de tweede keer verplaatst. 

De wedstrijden worden gespeeld van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus in Belgrado in een coronabubbel. De winnaars plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Dat wordt gespeeld van 28 september tot en met 3 oktober. Meer nieuws over de Nederlandse selectie volgt later.

aug
28
za
VVTT Congres 2021 op 28 en 29 augustus
aug 28 – aug 29 hele dag

Op 28 en 29 augustus vindt het Vereniging Van Tafeltennis Trainers (VVTT) congres plaats. Het congres van 2021 staat in het teken van “Excellence“.

Tekst VVTT:

Wat is “Excellence” eigenlijk en waar bestaat dit uit?
Wat is een excellente trainer en hoe zorgen we voor een uitblinkende en excellente sporter (op ieder niveau)?

Slechts enkele vragen die tijdens dit tweedaagse congres beantwoord zullen worden en waar trainers na afloop mee aan de slag kunnen. Op beide dagen zullen inleiders uit binnen- en buitenland hun visie op en weg naar een excellente sporter en trainer delen. Hoofdgast en inleider op beide dagen is Michel Gadal.

PROGRAMMA
We zijn blij een voor ons uitstekend, internationaal en divers programma te kunnen verzorgen op beide dagen. Het programma met de beoogde tijdsplanning voor het congres is als volgt:

Zaterdag 28 augustus

09:30 uur   Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur  Plenaire sessie o.l.v Michel Gadal
12:00 uur  Lunch
14:00 uur  Workshop ronde 1 (door Rianne van Strien, Bram Lichtenberg of Michel Gadal)
16:30 uur  Workshop ronde 2 (door Rianne van Strien, Bram Lichtenberg of Michel Gadal)
19:00 uur  Diner (+ inchecken hotel voor overnachting)
20:30 uur  PingPong Bar

Zondag 29 augustus

8:00 uur  Ontbijt (voor aanwezigen met overnachting)
9:30 uur   Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur  Workshop ronde 3 (door Michel Gadal of Pieter Geerts)
12:00 uur  Lunch
14:00 uur  Workshop ronde 4 (door Michel Gadal of Pieter Geerts)
16:00 uur  Afsluiting en borrel
17:00 uur  Einde VVTT Congres 2021

Workshops
De komende periode zullen we via onze website en Facebook de inleiders en workshops verder toelichten en introduceren. Dit wordt dan ook via deze wegen zichtbaar. Via deze weg alvast een voorproefje en inzage in de onderwerpen tijdens dit congres:

Zaterdag 28 augustus wordt vormgegeven door:
Michel Gadal  –  The basis of Technique
Rianne van Strien – Op naar een mentaal weerbare sporter
Bram Lichtenberg – Een fysiek en motorisch vaardige sporter

Elke deelnemer heeft de mogelijkheid 2 van de 3 workshops te volgen. Voorkeur kan worden opgegeven, waarbij de eerste keuze sowieso gevolgd kan worden.

Zondag 29 augustus wordt vormgegeven door:
Michel Gadal  –  The importance of coaching and competing
Pieter Geerts –   Opleiden van (talentvolle) spelers onder 12 jaar

VVTT CONGRES 2021 – Excellence

Wanneer: 28 en 29 augustus 2021
Waar:
 Tafeltennis Nijmegen (Luciaweg 9 in Nijmegen)
Kosten:  50 euro voor VVTT leden en 100 euro voor niet VVTT-leden (incl. lidmaatschap voor het restant van 2021)
Wij zorgen voor lunch (zaterdag en zondag), diner op zaterdag en koffie/thee/water gedurende de workshops.

Overnachting:
Wil je niks missen van dit congres en in alle rust de opgedane kennis en ervaringen kunnen verwerken?
In samenwerking met Fletcher Parkhotel Val Monte is er de mogelijkheid om via de VVTT een overnachting te boeken tijdens het congres. Een overnachting van 28 augustus kost, indien je voor 28 juli 2021 boekt, slechts 50,- euro (inclusief ontbijt) extra.

Alle informatie en aanmelden

aug
29
zo
Shutters Inc. TOP 20
aug 29 hele dag

In Wageningen vindt een Top 20 toernooi plaats op 29 augustus. Meer details volgen later over dit toernooi, waar veel goede spelers aanwezig zijn.

Meer details volgen later.

sep
4
za
Opleiding Toernooileider 3 start in september
sep 4 hele dag

De opleiding Toernooileider 3 start in september. Leer ook hoe je de organisatie van één- of meerdaagse toernooien op je neemt en schrijf je in voor deze toffe opleiding!

Een toernooi in goede banen leiden is geweldig om te doen. Je helpt namelijk spelers om zich met plezier te ontwikkelen in een mooie en veelzijdige sport: tafeltennis. Als eindverantwoordelijke voor alle zaken betreffende de organisatie, mensen, materialen en financiën is de Toernooileider 3 hét aanspreekpunt en weet hij of zij waarover er met de Bondsvertegenwoordiger gecommuniceerd moet worden. Daarnaast kan een Toernooileider 3 een belangrijke assisterende rol vervullen tijdens nationale evenementen onder verantwoordelijkheid van een Toernooileider 4.

Kennis en vaardigheden
Tijdens de workshops krijg je inhoudelijke informatie, kennis en vaardigheden aangereikt. Deze bijeenkomst zijn waarschijnlijk ‘gewoon’ weer ouderwets op het Bondsbureau van de Nederlandse Tafeltennis Bond in Nieuwegein. De opleiding staat onder leiding van Igor Heller, Joke Wijker en Joost Schoenmakers, met ondersteuning van Mirjam Kloppenburg en Marcel Kraa. Inmiddels zijn er 11 aanmeldingen!

De eerste bijeenkomst start op zaterdag 4 september. Aanmelden kan tot en met 15 augustus 2021. Bekijk alle data en schrijf je in! Meer informatie is te via opleidingen@tafeltennis.nl. Voor meer informatie zie: Informatie behorende bij toernooileider 3 en 4.

sep
11
za
NK BCDE @ Margriethal, Schiedam
sep 11 – sep 12 hele dag

Nederlandse Kampioenschappen voor spelers en speelsters met een senioren B-, C-, -D, en E-licentie.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 14 augustus via het inschrijfformulier (zie documenten) of individueel via nttb.toernooi.nl (betalen via Ideal) via de volgende links:

NK-BCDE: Heren D en E (zaterdag 11 september)
NK-BCDE: Heren B en C en alle Dames (zondag 12 september)

Documenten:
Uitnodiging NK-BCDE 2021
Inschrijfformulier NK-BCDE 2021