Niet alleen in tafeltennis blinkt ze uit. Britt Eerland gaat zich als ambassadeur van de Cruyff Foundation inzetten om het belang van bewegen naar buiten te brengen en juist ook paratafeltennis op de kaart te zetten. Want tafeltennis is een sport voor iedereen; met én zonder beperking. Na het weekend speelt Britt op het allerhoogste podium tijdens de Spelen. Spannende tijden dus voor haar!

Ik ben ontzettend blij dat ik me als ambassadeur van de Cruyff Foundation ga inzetten. Tafeltennis is een sport die laagdrempelig wordt aangeboden, iedereen kan het op zijn eigen niveau beoefenen. Het is bij uitstek een sport die beoefend kan worden door mindervalide sporters; van schuiftafeltennis tot g-tafeltennis.”
Britt Eerland

Ambassadeur
Als ambassadeur gaat zij zich, samen met de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) en de Cruyff Foundation, daarvoor inzetten. Al 8 jaar werken de NTTB en de Cruyff Foundation samen aan het versterken van paratafeltennis in Nederland. Het paratafeltennis wordt verbreed door het geven van workshops bij revalidatiecentra en speciaal onderwijs scholen. Daarnaast wordt er samengewerkt aan het vergroten van de mogelijkheden voor talenten om zich verder te ontwikkelen, door onder andere de oprichting van Regionale Training Centra.

Johan Cruyff Institute
Britt is bekend met het gedachtegoed van Johan Cruijff. Want naast trainen voor de Spelen volgt Britt ook de Master in Coaching bij het Johan Cruyff Institute.

Tafeltenniscarrière 
Britt heeft zich de afgelopen jaren  naar boven geknokt en een plek weten te veroveren in de wereldtop. Op dit moment maakt zij zich klaar voor misschien wel de belangrijkste wedstrijden uit haar carrière. In 2016 deed Britt mee met de Spelen in Rio de Janeiro. Na het weekend speelt ze in Tokyo!

Cruyff Foundation x NTTB
De NTTB en de Cruyff Foundation werken gezamenlijk aan het versterken van paratafeltennis in Nederland. Het paratafeltennis wordt verbreed door het geven van workshops bij revalidatiecentra en speciaal onderwijs scholen. Daarnaast wordt er samengewerkt aan het vergroten van de mogelijkheden voor talenten om zich verder te ontwikkelen, door onder andere de oprichting van Regionale Training Centra.

 Meer weten?
Ga dan naar www.cruyff-foundation.org