In januari en april 2023 biedt de Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) twee bijscholingen aan. De eerste bijscholing vindt plaats in Zwolle en heeft als onderwerp ‘Talentontwikkeling vanuit een pedagogisch sportklimaat’. In april wordt een tweede bijscholing gegeven over ‘Voetenwerk en de verbinding hiervan met fysieke training.

Bijscholing 1: Talentontwikkeling vanuit een pedagogisch sportklimaat
Datum:            Zondag 29 januari 2023
Plaats:             TTV Zwolle, Albert Cuypstraat 1-A, Zwolle
Tijd:                 9.30-12.30 uur

Inhoud
Hoe creëer je een sportklimaat waar jonge talentvolle sporters zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen? Tijdens deze bijscholing neemt Irene Faber je mee in dit thema aan de hand van de werkwijze binnen het Regionale TrainingsNetwerk (RTN) van Afdeling Oost en aan de hand van het pedagogisch sportkompas. De bijeenkomst biedt een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen. Die helpen jou als trainer om talentontwikkeling bij je eigen club vanuit een pedagogisch perspectief vorm te geven.

Docent Irene Faber
Irene Faber geeft al jarenlang training aan jeugd en senioren en heeft onlangs de Trainer 4 opleiding met succes afgerond. Zij werkt als onderzoeker bij het Lectoraat Sportpedagogiek van Hogeschool Windesheim en aan de Carl von Ossietzky Universiteit in Oldenburg (Duitsland). Haar onderzoek richt zich op het pedagogisch sportklimaat en het herkennen en ontwikkelen van sporttalent met specifieke aandacht voor de tafeltennissport.

 

Bijscholing 2:  Voetenwerk en de verbinding hiervan met fysieke training.

Datum:            Zondag 2 april 2023
Plaats:             Never Despair, Eerste Rompert 9, Den Bosch
Tijd:                 10.00-14.30 uur  (lunch is niet inbegrepen).

Inhoud
Ralf Kosters zal in deze bijscholing de diverse voetenwerktechnieken bespreken. Hij zal dit doen aan de hand van de meest recente ontwikkelingen. Verder gaat hij in op wat je vervolgens aan fysieke training kan doen om het voetenwerk te verbeteren.

Docent Ralf Kosters
Ralf is in het dagelijks leven werkzaam als Physician Assistant bedrijfsgeneeskunde. Daarvoor heeft hij ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de revalidatiegeneeskunde. Komend jaar start hij een eigen onderneming Kosters Medical, Sports & Performance. Ralf zal zich richten op het beantwoorden van medische vraagstukken op zowel revalidatie- als bedrijfsgeneeskundig vlak. Ook behandelt hij vraagstukken op gebied van sport en algeheel presteren (sport en bedrijfsleven).  Als trainer is Ralf in bezit van Trainer 4 diploma. Inmiddels is hij 10 jaar hoofdtrainer bij Never Despair. In het verleden was Ralf regionaal bondstrainer en bondstrainer NTTB Talentgroep. Tevens is Ralf actief als fysieke trainer voor tafeltennissers.

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is kan deelnemen aan een bijscholing. Voor trainers geeft een bijscholing punten voor je licentie. Geef je op door een mail te sturen. Of vul het aanmeldingsformulier in op de website van de VVTT. Vermeld bij de aanmelding aan welke bijscholing je wilt deelnemen door het aangeven van het thema.

Kosten
€ 30,- per bijscholing.
VVTT Leden betalen: € 15 per bijscholing.